CNVO Starters en Studenten
Gastles

Vraag nu een gastles aan

Hoi! Ik ben Lisa en voor CNV Onderwijs reis ik heel het land door om starters en studenten in het onderwijs te informeren over hun rechten en plichten. CNV Onderwijs verzorgt namelijk al jaren gastlessen op wel meer dan 40 lerarenopleidingen. Bekijk onderstaand ons gratis aanbod!

Aanbod voor voltijd-, deeltijd- of duale groepen:

De leraar in z’n recht (4de jaars)
We gaan het hebben over de rechten en plichten als werknemer. Vaag en saai? Daar lijkt het misschien op, maar niets is minder waar! Er is veel ruimte voor jouw persoonlijke vragen rondom werk en inkomen. Vragen die zeker aan de orde komen zijn: Hoeveel ga ik straks verdienen? Wanneer heb ik recht op een vast contract? Wat is een werktijdfactor en hoe worden deze uren verdeeld? Waar moet ik op letten bij het arbeidsvoorwaardengesprek? Wat zijn mijn rechten als vervanger?

De stagiair in z’n recht (3de jaars)
Je hebt al behoorlijk wat ervaring opgebouwd in de jaren van je studie, het diploma is bijna in zicht, maar mag je dan al zelfstandig voor de klas staan? En waar heb ik precies recht op als stagiair? Heb ik recht op een vergoeding?

Mini-sollicitatietraining
In deze interactieve workshop gaan we de basis doorlopen van het solliciteren. Van vacatures, cv’s, brieven, (online)netwerken tot het sollicitatiegesprek. Wat moet je vooral doen en wat vooral niet? Leer jezelf beter kennen om jezelf goed te kunnen verkopen!

Natuurlijk kunnen wij ook voorlichtingen op maat aanbieden en/of verschillende onderwerpen met elkaar combineren. Verzorgen jullie dit jaar een stage of banenmarkt? Ook hierin kan CNV Onderwijs haar steentje bijdragen. Wil je mij ook op bezoek in de klas?

 

'In de gastles kreeg ik veel info waar ik echt iets aan heb. Handig, de checklist na het afstuderen!'
Student, pabo

'Heel erg bedankt voor uw feedback op mijn sollicitatiebrief. Ook fijn dat ik het al zo snel kreeg. Ik heb het voor zover mogelijk aangepast en ga het nu meteen versturen.'
Student, tweedegraads lerarenopleiding

Sluit je aan!